flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ВРП обговорили питання запровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи

05 квітня 2018, 11:34
У Вищій раді правосуддя обговорили питання запровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи. Про це повідомляє прес-служба ВРП.
 
           Участь у зустрічі від Програми USAID реформування сектору юстиції «Нове правосуддя» взяли експерти Маркус Зіммер та Роберт Вайлі, юридичний радник Програми Сергій Сученко.
 

           Вищу раду правосуддя представляли члени ВРП Тетяна Малашенкова та Лариса Швецова, керівник секретаріату Сергій Пушкар, керівник служби інспекторів Володимир Куценко, начальник управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності Оксана Лисенко, начальник відділу міжнародного співробітництва Владислав Гуртенко; Державну судову адміністрацію України − заступник Голови ДСА Сергій Чорнуцький.          

        Експерти Проекту, які надають експертну допомогу органам правосуддя, мають суттєвий досвід у сфері судового адміністрування та застосування інформаційних технологій у роботі судів. Метою візиту до України є вивчення організаційно-адміністративної структури та застосування інформаційних технологій у новоствореному Верховному Суді. За проведеною експертами оцінкою буде підготовлено рекомендації, що дасть змогу оптимізувати діяльність судових органів влади відповідно до найкращих міжнародних практик.            

          Під час зустрічі експерти програми USAID реформування сектору юстиції «Нове правосуддя» розповіли про досвід щодо використання інформаційних технологій в судах США.

           Член ВРП, Секретар Другої Дисциплінарної палати ВРП Тетяна Малашенкова розповіла про структуру, повноваження ВРП та подякувала за багаторічну співпрацю з Проектом, можливість поспілкуватися та використати досвід експертів США. 

             Керівник секретаріату ВРП Сергій Пушкар відзначив активну участь Ради у міжнародній діяльності та зазначив, що без впровадження і використання новітніх ІТ-технологій неможливо відповідати на виклики і реалії сьогодення. За словами С.Пушкаря, необхідно розробити чіткий план для визначення «дорожньої карти» руху для побудови ЄСІТС виключно на сучасній технологічній платформі, яка матиме потенціал для постійної модернізації і розвитку. Керівник секретаріату ВРП зазначив, що однією з головних вимог до цієї системи є комфорт для усіх користувачів та комунікація органів судової влади між собою в межах ЄСІТС.

           С.Пушкар наголосив, що оскільки усі органи судової влади мають спільні завдання, мету у реалізації судової реформи, потрібна швидка комунікація всіх учасників за допомогою безпечного функціонування ЄСІТС.

             Представники ВРП висловили вдячність Проекту за можливість зустрічі та домовилися з експертами про продовження співпраці в галузі запровадження нових інформаційних технологій.