flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Набули чинності нові правила визначення судді або колегії суддів для розгляду конкретної справи

20 березня 2018, 12:23

15 березня 2018 року набуло чинності оновлене Положення про автоматизовану систему документообігу суду, зміни до якого Рада суддів України затвердила 2 березня.
             У Положенні визначено, що з 15 березня набирають чинності норми цього Положення в частині порядку визначення судді або колегії суддів для розгляду конкретної справи та порядку оприлюднення інформації щодо справи, визначеної процесуальними законами, решта положень - у випадку неприйняття Вищою радою правосуддя Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему документу у визначені Законом строки з наступного дня після відповідної календарної дати, але можуть використовуватись у тестовому режимі.
              Також зазначається, що підключення судів загальної юрисдикції до модулю автоматизованого розподілу та інших підсистем, передбачених цим Положенням проводиться адміністратором поступово з 15 березня до 1 грудня 2018 року згідно затвердженого ДСА України графіка запровадження підсистем автоматизованої системи документообігу суду в пілотну (тестову) експлуатацію. ДСА України публікуватиме на власному сайті повідомлення про дату підключення кожного окремого суду.
                Для судів загальної юрисдикції, до їх підключення до модуля автоматизованого розподілу та інших підсистем, є чинними норми цього Положення в редакції від 15.09.2016 року.
           Автоматизований розподіл судових справ в судах загальної юрисдикції до їх підключення до модулю автоматизованого розподілу та інших підсистем здійснюється за правилами автоматизованого розподілу, зазначеними в редакції цього Положення від 15.09.2016 року з урахуванням положень процесуального закону та з використанням програмного забезпечення, розробленого адміністратором.