flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась презентація мобільного застосунку "єСуд"

29 вересня 2021, 14:55

      28 вересня 2021 року в Державній судовій адміністрації України відбулася презентація мобільного застосунку «єСуд». В заході, який транслювався в режимі онлайн на You Tube-каналі порталу "Судова влада України", взяли участь: заступниця Постійної представниці ПРООН в Україні Манал Фоуані, член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики, народний депутат України Роман Бабій. Раду суддів України під час презентації представляв,  голова Комітету з питань дотримання етичних норм, запобігання корупції і врегулювання конфлікту інтересів Ради суддів України Єгор Краснов.

      "Судова влада має йти в ногу з сучасними технологіями. Такі цифрові інструменти, як додаток е-Суд, допомагають наблизити правосуддя до людей. Доступ до суду є одним із показників рівня довіри суспільства. В умовах нестачі фінансування, цей інструмент є дуже важливим, оскільки він дає змогу як громадянам так і працівникам апарату суду не лише слідкувати за рухом документів у судовій справі, а й отримувати процесуальні документи та повідомлення на смартфон.

       «Проблема зручності доступу до правосуддя, на жаль, існує в масштабах всієї України. Особливо гостро вона відчувається в умовах пандемії та збройної агресії. Завдання держави у такому випадку - робити доступ до суду і захист громадянами своїх прав зручним та ефективним. Тому система електронного суду є одним із найдієвіших елементів для забезпечення цієї зручності», - сказав під час презентації народний депутат України, голова робочої групи з питань цифровізації правосуддя та суміжних правових інститутів в Україні Роман Бабій.

        Участь в онлайнтрансляції презентації мобільного застосунку "єСуд" приймали керівниця апарату Ічнянського районного суду Чернігівської області Шило О.М. та помічник судді Кулак І.В.

https://www.youtube.com/watch?v=ncRtKaUAmO0