flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведення зустрічі за круглим столом на тему: «Налагодження механізмів взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері протидії домашньому насильству»

05 березня 2021, 12:23

В Громадському центрі правосуддя, що знаходиться в Ічнянському районному суді, провели круглий стіл на тему: «Налагодження механізмів взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері протидії домашньому насильству». Круглий стіл організовано Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини спільно з Департаментом сім’ї, молоді та спорту, Службою у справах дітей Чернігівської ОДА, Чернігівським обласним центром соціальних служб та Відділом ювенальної превенції УПД ГУНП в Чернігівській області за участі представників Ічнянської міської ради, суддів районного суду, представників поліції та Ічнянського бюро правової допомоги.
Діяльність ГЦП відбувається за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя». 
Останній рік багато уваги всіх державних структур та громадськості прикутий до проблеми домашнього насильства, залучено багато відомих особистостей для привернення уваги серед населення до ситуації. Такі кроки дали свої результати, адже за даними Міністерства внутрішніх справ України та Міністерства соціальної політики кількість звернень з домашнього насильства в 2020 році зросла більше чим на 60%, порівняно з 2019.
Ця зустріч дала можливість обговорити ситуацію з протидією домашньому насильству в громаді в умовах реформування та децентралізації, а також сприяла налагодженню діалогу і співпраці між представниками місцевих громад, органів виконавчої влади, поліції та інших владних установ, а також судами, оскільки подібний захід вперше організовано з суддями районного суду.