flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суттєві зміни у майновому стані: як правильно повідомити

15 лютого 2021, 12:10

Обов’язок окремих суб’єктів декларування подавати повідомлення про суттєві зміни у майновому стані було відновлено змінами до Закону «Про запобігання корупції», що набрали чинності 30 грудня 2020 року. 

Про це нагадало Національне агентство з питань запобігання корупції. У відомстві пояснили, що такі повідомлення необхідно подавати протягом 10 днів з моменту отримання доходу, придбання майна або здійснення видатку на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року (113,5 тис. грн у 2021 році).

У Реєстрі декларацій сьогодні забезпечено можливість подати повідомлення про суттєві зміни у майновому стані в електронному вигляді.  Для цього необхідно увійти в свій електронний кабінет з використанням кваліфікованого електронного підпису та здійснити такі кроки:

- обрати «Нове повідомлення про суттєві зміни в майновому стані»;

- ознайомитися з правилами заповнення;

- перейти до заповнення форми та внести всю необхідну інформацію;

- натиснути на кнопку «Подати документ».

Інформацію, включену в повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, треба буде також відобразити в декларації за відповідний період.

Подавати повідомлення про суттєві зміни у майновому стані мають ті суб’єкти

декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, а також які займають посади, пов’язані з високим рівнем корупційних ризиків. З переліком таких посад можливо ознайомитись тут. Інші суб’єкти декларування повідомлення про суттєві зміни у майновому стані не подають.