flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Світ юридичних професій

13 жовтня 2020, 17:01

З нагоди свята дня юриста в Ічнянському районному суді Чернігівської області пройшла зустріч з випускниками ЗОШ №4 1-3 ступенів. Зі словами привітання виступили голова Ічнянського районного суду Чернігівської області Карапиш Т.В., спікер – суддя Вовченко А.В. та керівник програми Чернігівського громадського комітету захисту прав людини  Кулікова Н.О., які наголосили на складність та важливість даної професії,її суспільну значимість,що виражається в захисті прав і свобод людини та ствердження верховенства права в Україні.

 

   З цього приводу була проведена вікторина, на тему: «Світ юридичних професій» у вигляді двох команд,адна з яких складалась з запрошених правників,а інша- з присутніх учнів. Під час даної вікторини команди по черзі відповідали на запитання вчителя- ведучої Білодід А.В. і в залежності від правильності відповіді отримували відповідну кількість балів. Як показала гра-вікторина,юристи-практики найкраще відповідали на запитання, які стосувались конкретної правової ситуації, а команда учнів досить добре відповідала на запитання, пов’язані з історією юриспруденції.

 

   Основним завданням даного заходу є  підвищення рівня правової обізнаності громадян, знаття бар'єрів між громадянами та установами сектору юстиції (суди,прокуратура,адвокатура). Всі ці заходи сприятимуть підвищенню  рівня довіри громадян до судової влади.

   За підсумками гри- вікторини команда учнів перемогла ,з чим їх щиро привітали та  побажали успіхів у подальшому вдосконаленні знань в сфері права голова Ічнянського районного суду суду Карапиш Тетяна Володимирівна,спікер-суддя Вовченко А.В. та керівник програми Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Кулікова Н.О. висловили велику подяку вчителю Білодід А.В. та всій адміністрації ЗОШ №4 у підготовці даного заходу та за активну участь у правовому вихованні підростаючого покоління .