flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома громадян щодо пропуску осіб до приміщення суду

04 липня 2022, 16:50

Рішенням Вищої ради правосуддя № 1051/0/15-19 від 04.04.2019 року затверджено Положення  про Службу судової охорони.

       Статтею 160 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" передбачено, що підтримання громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, а також охорону приміщень суду, органів та установ системи правосуддя, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду, забезпечення у суді безпеки учасників судового процесу здійснює Служба судової охорони.

        Відповідно до статті 161 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" Служба судової охорони є державним органом у системі правосуддя для забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах.

        Служба судової охорони підзвітна Вищій раді правосуддя та підконтрольна Державній судовій адміністрації України.

        Відповідно до спільного наказу  начальника ТУ ССО у Донецькій області та начальника ТУ ДСА в Чернігівській області № 23 від 01 липня 2022 року з 04 липня 2022 року приміщення Ічнянського районного суду Чернігівської області прийнято під охорону Територіальним управлінням служби судової охорони у Донецькій області.

         

         Командир другого підрозділу охорони ТУ ССО у Чернігівській області майор Служби Володимир Гаврилей  під час церемоній взяття Ічнянського районного суду під охорону представив голові та колективу суду своїх підлеглих, які відсьогодні забезпечуватимуть громадський порядок і безпеку у суді.

       

 

 

       

– Наші співробітники докладуть максимальних зусиль, аби забезпечити безпеку всіх суддів, працівників та учасників судових процесів, – наголосив Старший по охороні суду командир другого взводу першого підрозділу охорони ТУ ССО у Донецькій області капітан Служби Юрій Чеботарьов.

       

Водночас голова Ічнянського районного суду Чернігівської області Тетяна Карапиш привітала співробітників Служби з цією подією, висловивши впевненість, що відсьогодні і громадяни, які відвідують суд, і судді і працівники апарату суду відчуватимуть себе в повній безпеці.

        

Також з вітальними словами виступили начальник відділу Поліцейської діяльності №1 Прилуцького РВП ГУНП в Чернігівській області капітан поліції Роман Данько  та начальник першого відділу Прилуцького РТ ЦК та СП підполковник Микола Швидченко.

 

 Відповідно до Правил пропуску осіб до будівлі (приміщення) Ічнянського районного суду Чернігівської області та на його території транспортних засобів звертаємо до уваги громадян, відвідувачів суду, учасників судового процесу на необхідність мати про собі документ, який посвідчує особу.