flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей відбувся 11 листопада 2011 року в Ічнянському районному суді!

21 листопада 2011, 11:21


 11 листопада    2011 року в Ічнянському  районному  суді Чернігівської області відбувся День відкритих дверей. В рамках заходу було проведено зустріч  з  учнями 10-11-х класів та викладачами із чотирьох шкіл міста Ічня.           


    «ДЕНЬ  ВІДКРИТИХ  ДВЕРЕЙ  СУДУ».

 

  Про проведення даного заходу судом проінформовано громадськість шляхом поміщення відповідного оголошення на офіційній веб–сторінці суду, на дверях суду, також текст оголошення переданий до загальноосвітніх закладів району.

Ознайомлення з роботою суду  розпочалося з  канцелярії  суду,  де присутні  дізналися  про  реєстрацію,  рух документів, що надходять до суду  та  порядок  роботи  з  ними  в  програмі ДЗС, порядок реєстрації справ різних категорій, порядок ведення обліково–статистичних карток, порядок звернення до виконання судових рішень. Заступник керівника апарату суду Борщ М.В. наглядно продемонструвала відвідувачам роботу ДЗС. Також у доступній для дітей формі роз’яснено  порядок  надання  та  отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні  наслідки порушення правил поведінки в  суді.

 Тож, після відвідин канцелярії суду присутні оглянули стенди, оглянули правову літературу, яка була їм представлена. На питання дітей  ми детально розповідали про те, в якій з галузей права використовується той чи інший кодекс.

 При огляді архіву суду присутніх вразило те, що у ньому зберігаються рішення, ще з 1946 року. Про порядок зберігання справ розповіла Полосьмак Н.А., на яку покладені обов’язки по впорядкуванню архіву.

 

  Учні та викладачі відвідали судові процеси, де розглядались цивільна, та кримінальна справи. Зокрема суддя Чугуєвська Т.П. розглядала цивільну справу про позбавлення батьківських прав, а Голова суду Карапиш Т.В. кримінальну по обвинуваченню підсудного за статтею 263 ч.2 ККУ.  Секретар судового засідання Жегет Л.Г. ознайомила присутніх зі стадіями судового процесу, розповіла про фіксацію судового процесу. Також Голова суду Карапиш Т.В. роз'яснила про роль та повноваження прокурора в судовому процесі та про повноваження і роботу судді. 

  Судовий розпорядник Зоська О.В. розповіла   про  систему  забезпечення  порядку та  безпеки  під  час судових  засідань, про  спеціальну  систему  доставки  до  суду  потенційно  небезпечних  підсудних.   

Побували  школярі  у  кабінеті  помічників  суддів, які розповіли, що на   них лягає  дуже  велика  та  відповідальна  робота  щодо  пошуку  та  підготовки  інформації,  забезпечення  проведення  судового  засідання,  виконання  доручень,  пов’язаних із  веденням  судової  справи. 

 

Секретарі судового засідання у свою чергу наголосили, що вони перебувають  в  самому центрі  роботи  суду,  занотовуючи  весь  хід  судового  процесу.  І  на  помічників,  і  на  секретарів  лягає  дуже  велика  відповідальність,  адже  у  розгляді  судової  справи навіть  технічна  помилка може  коштувати  дуже  дорого.  Втім,  як  зазначили  самі  працівники,  ця  робота  надає  колосальний  досвід  та  практичні  навички.             

У фінальній частині, за підсумками  проведеного заходу Дня відкритих дверей, діти та відвідувачі суду висловили подяку керівництву суду.

 Школярі 10-11 класів зазначили, що на даний час перебувають в пошуку професії і такий захід допоможе тим, хто вже зацікавився правознавством і мріє свою майбутню професію пов`язати з ним.