flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вікторина з учнями шкіл району

19 грудня 2022, 12:07

   Морозного й сніжного дня 15 грудня 2022 року, в День працівників суду, до приміщення Ічнянського районного суду Чернігівської області завітали старшокласники Ічнянського ліцею №4 Ічнянської міської ради, Гужівського ліцею Ічнянської міської ради та Парафіївського ліцею Парафіївської селищної ради, щоб взяти участь у правовій вікторині в рамках Школи правових наук, яка діє при Ічнянському районному суді. Також в режимі відеоконференції в заході взяли участь вихованці Ніжинського центру соціально-психологічної реабілітації дітей Чернігівської обласної державної адміністрації служби у справах дітей.

   Ведучими вікторини були вчитель історії та правознавства Ічнянського ліцею №4 Аліна Білодід та юрист Громадського центру правосуддя Чернігівського громадського комітету з захисту прав людини Богдан Карапиш.

   Учні ліцеїв складали ребуси професій та визначали, які якості в роботі повинні бути присутні в судді, прокурора, адвоката. Також цікавим завданням для учасників стало відгадування на основі зображень казок та права особи, які були порушені в них. Фінальним завданням був збір пазлів на швидкість з текстами привітання для працівників суду.

   У паузах між завданнями на правові запитання відповідали глядачі, кожен з яких отримував по одному жетону за правильну відповідь, які після закінчення вікторини, перед підрахунком загальних балів, отриманих учасниками, передавав команді (або декільком з них), яка в ході гри найбільше йому сподобалася. Після підрахунку результатів судді заходу у складі голови Ічнянського районного суду Тетяни Карапиш, заступника керівника апарату суду Ірини Кулак та керівниці програм Чернігівського громадського комітету з захисту прав людини Наталії Кулікової, виявилося, що кожен з команд-учасниць досить добре орієнтується в правових питаннях, оскільки всі команди набрали однакову кількість балів! Кожен з учасників вікторини отримав заохочувальні призи від громадської організації «Чернігівський громадський комітет з захисту прав людини», який діє за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».

   Після завершення заходу голова Ічнянського районного суду Тетяна Карапиш розповіла про діяльність установи в умовах воєнного стану та пережитої окупації, висловила надію та віру в перемогу нашої держави над загарбниками та зазначила про необхідність подальшого проведення подібних заходів за участю шкіл району в рамках Школи правових наук. Також із вітальним словом до працівників суду та словами подяки голові Ічнянського районного суду Тетяні Карапиш та вчителю Ічнянського ліцею №4 Аліні Білодід за підготовку та проведення такого заходу та активну участь у правовому вихованні підростаючого покоління звернулися Наталія Кулікова та Ірина Бірюк – представниці «Чернігівського громадського комітету з захисту прав людини», який діє за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».

   Також цього дня старшокласники Ічнянського №4, Гужівського та Парафіївського ліцеїв в ході екскурсії приміщенням суду ознайомилися з роботою суддів та їх помічників, секретарів судових засідань, канцелярії суду, судових розпорядників та Служби судової охорони.

  Саме такі заходи в рамках діяльності Школи правових наук, яка діє при Ічнянському районному суді, сприяють підвищенню рівня правової обізнаності громадян та підростаючого покоління зокрема, а також допомагають старшокласникам свідомо поглянути на юридичну професію. І, можливо, вже в найближчому майбутньому хтось із сьогоднішніх учасників вікторини безпосередньо приєднається до здійснення правосуддя, оскільки такі колишні представники Школи правових наук серед працівників Ічнянського районного суду вже є!

 

  Прес-секретар Ічнянського районного суду                                                                                                                                             В. Магдибор